11.C és a Csoki Múzeum

A Bezöldült a Berze projekthét győztes osztályaként mi mehettünk a Csoki Múzeumba. Izgatottan vártuk mindannyian a programot.

Már a múzeum külseje is gyönyörű volt, szépen díszített, vidám. Majd beengedtek minket, és miután letettük a táskáinkat, kabátjainkat jött is az első kóstoló. Csoki szökőkútba márthattunk (sajnos csak) egy marcipán golyócskát. Nagyon finom, igazi csokiból volt.

Aztán egy díszes terembe mentünk, ahol sok fajta pálinkás üveg volt felöltöztetve nőnek és férfinak, plusz mindenfelé csokis doboz. Aztán bementünk egy másik szobába, ahol a csokik fajtájáról, feltalálásáról, magyar kötődéséről mesélt a hölgy. Itt kaptunk epres csokit.

Majd az interaktív rész következett: saját csoki készítése. Egy kis linzerre nyomhattunk folyékony csokit, amit több dologgal is díszíthettünk. Én rózsaborsot, rózsaszirmokat, kandírozott mogyorót, cukorkát és chilit tettem rá. Aztán folytattuk a programot, míg a szervezők a dermesztőbe vitték a csokinkat, és becsomagolták.

Beültünk egy vetítőterembe, ahol egy pohár igazi, tömény forró csokival nézhettünk meg egy régi filmet a csoki gyártásáról, feltalálásról. Filmnézés közben a hölgy körülbelül hatszor jött be, és különböző csokikkal kínált meg minket. Volt macskanyelv, cukrozott mandula, étcsoki és még sok más finomság. Majd a múzeum végén lévő boltba mehettünk be, aki akart vásárolt. Később kifele menet megkaptuk a saját csokinkat. Persze egyből megettem. Igazán élménydús napunk volt. Köszönjük a lehetőséget!

Írta: a 11.C osztály tanulója

BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

OM: 203061

1047 Budapest, Baross u. 72.

© Copyright Berzeviczy Gergely Szakg. 2020. Joomla weboldalak SiteFace Kft.

Search