Read, Write ...and Perform verseny

A Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium már évek óta megrendezi a Read, Write ...and Perform versenyt.

Több gimnáziumból és szakgimnáziumból jönnek megmutatni a tehetségüket angol nyelven. Ebben az évben 2017 november 24-én került megrendezésre.

A verseny megszervezését Bogár Éva és Gabnay Réka tanárnőknek köszönhetjük. A diák segítőik a 12.c és 11. c osztályokból kerültek ki. Minden segítő kapott egy fontos feladatot, amit nagyon ügyesen elvégeztek. Voltak, akik büfés feladatot vállaltak el, mások kísérték az osztályokat állomásról állomásra. Továbbá voltak zsűrik és fotósok.

A versenyen 3 kihívás várt a gyerekekre. Már a verseny napja előtt elkezdődött igazából a felkészülés. Voltak könyvek, amiket a csapatoknak el kellett olvasnia. Ebből az első állomáson írtak egy fogalmazást. A második szinten olvasottsági felmérő volt.

Végül a legizgalmasabb a performance, vagyis az előadás rész következett. Ez a 20-as és a 10-esterembe került megrendezésre. Bemutatásra 5 perc állt rendelkezésre, amelyet az olvasott könyv alapján kellett kitölteniük. Voltak olyan diákok, akik az egész műsort modernizálták.

Például az egyik csoport Sherlock Holmes-t adta elő úgy mintha egy filmet vettek volna fel. Sherlock úgy kezdte, hogy közölte ő még nem tudja a szöveget és, hogy várjon a rendező. Mikor elindult a műsor nem jutott az eszébe Watson neve. Ezután ugrottak a következő felvonásra, ahol Sherlock meg akart ölni egy lányt, az áldozat leállította, hogy még gyorsan készíthessen egy selfie-t. Olyanok is voltak, akik meghagyták az eredeti szöveget. Egy srác gitár szólóval is feldobta a műsort.

Én mint fotós beláttam a színfalak mögé, így bátran tudom mondani, hogy minden a legjobban ment. Voltak problémák, de mindegyiket megoldották. Majdnem minden műsort láttam és nagyon jók voltak.

Gratulálok minden versenyzőnek, remélem jövőre is ilyen jó előadások kerülnek megrendezésre.

írta: a 11.c osztály tanulója

BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

OM: 203061

1047 Budapest, Baross u. 72.

© Copyright Berzeviczy Gergely Szakg. 2020. Joomla weboldalak SiteFace Kft.

Search